2021-03-15 08:20:08• hírek • Bede Emőke

Innen töltheti le a lakhelye éjszakai elhagyásához szükséges formanyomtatványt

Múlt héten, szerdán tartott ülésén hagyta jóvá az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) azt a határozatot, amely szerint március 14-étől újabb 30 nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet Romániában. A 16-os számú határozat fontos változtatása, hogy a kijárási tilalom 23 óra helyett már 22 órától lép életbe, és tart egészen hajnali 5-ig.

A határozat értelmében 22 óra és hajnali 5 között éjszakai kijárási tilalom lép majd életbe, melyet csak nyomós indokkal lehet megszegni. A megalapozott indokok közé tartozik például a munkavégzés, a halaszthatatlan egészségügyi ellátás vagy gyógyszervásárlás céljából történő utazás, de akkor is el lehet hagyni a lakást, ha egy gyermeket kell gondozni vagy elkísérni valahova, esetleg egy idős vagy mozgáskorlátozott személynek van szüksége segítségre, és evidens módon a családon belüli haláleset is mentesít e szigorítás alól.


Mindazok, akik ezen esetek valamelyike miatt el szeretnék hagyni otthonukat, egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal vagy a munkáltató által kiállított igazolással induljanak el, hiszen a hatóság ezt bármikor számon kérheti. Előbbit ide kattintva töltheti le, utóbbit pedig itt érheti el. 


Amellett, hogy személyes adataival kitölti a formanyomtatványt, a dokumentumnak tartalmaznia kell a dátumot és az aláírást is - emlékeztet a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: